Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Ο ξυλοκόπος και ο Ερμής - Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης


Παρασκευή 15-5-2016 ή 8η και και τελευταία συνάντηση της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς,  μιας και η άνοιξη μας προδιαθέτει να βγούμε έξω, πολύ δε περισσότερο τα παιδιά, να βγουν να παίξουν και να χαρούν
Αν και τα παιδιά ήταν λίγα σε αυτή τη συνάντηση περάσαμε πολύ ωραία. Διαβάσαμε το τελευταίο μας παραμύθι,  που ήταν ένας μύθος του Αισώπου, " Ο ξυλοκόπος και ο Ερμής ". Ένας μύθος που μιλούσε για την τιμιότητα και την ειλικρίνια. 
Μιας και ήταν η τελευταία  συνάντηση  φτιάξαμε ένα κολλάζ  με φωτογραφίες, εικόνες και φωτογραφίες από εξώφυλλα των  βιβλίων που διαβάσαμε στις συναντήσεις μας.
 Ήταν ένα δέντρο που στα κλαδιά του  είχε εικόνες και  η ρίζα του αντί να σκεπάζετε από το χώμα σκεπαζόταν από τα εξώφυλλα των βιβλίων που διαβάσαμε. Κορνίζα, γύρω γύρω είχε φωτογραφίες  των παιδιών από τις συναντήσεις. Αριστερά γράφτηκαν τα ονόματα των παιδιών της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης και δεξιά έγραψαν τα παιδιά που παραβρέθηκαν στην τελευταία συνάντηση  με  μια λέξη το συναίσθημά τους, για το πως ένιωσαν κατά τη διάρκεια των συναντήσεων. 
Στο τέλος παιδά και εμψυχώτρια ανταλλάξαμε ευχές για καλό καλοκαίρι και αποχαιρετιστήκαμε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου