Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Μυθολογικό Εργαστήρι - 1η συνάντηση 15-10-2016




Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, η πρώτη συνάντηση του Μυθολογικού Εργαστηρίου της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, μέρα ξεχωριστή για τα παιδιά που συμμετέχουν αλλά και μένα την εμψυχώτρια, Νιαβή Βασιλική, εθελόντρια της Βιβλιοθήκης. Στις 11.00 π.μ. στον τρίτο όροφο με τα παιδιά ανταμώσαμε και πάλι για το ξεχωριστό μας ταξίδι στους μύθους της Ελληνικής Μυθολογίας. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια και φέτος συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά!
Ξεκινήσαμε με παιχνίδια γνωριμίας, επειδή τα παιδιά της φετινής ομάδας βρίσκονταν πέρσι σε διαφορετικά τμήματα, αλλά και με παιχνίδια  δημιουργίας καλής διάθεσης, ανοίγματος των μελών της ομάδας, ανάπτυξης σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας.

Μίλησαν για τις προσδοκίες τους και έκαναν διάφορες προτάσεις για θέματα με τα οποία θα ήθελαν να ασχοληθούμε τη φετινή μας χρονιά.

Μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού έγινε δεκτή η πρότασή μου να ασχοληθούμε αρχικά με τον "πατριώτη μας" τον Ηρακλή, τον γιο του Δία και της Αλκμήνης, που γεννήθηκε στη Θήβα. Να ακολουθήσουμε τα χνάρια του όχι μόνο στη Βοιωτία αλλά και πέρατα του τότε γνωστού κόσμου.


Ξεκινήσαμε με το ταξίδι που έκανε ο Αμφιτρύωνας, ο φυσικός πατέρας του Ηρακλή μαζί με τη μητέρα του την Αλκμήνη, από τις Μυκήνες στη Θήβα. Στην συνέχεια αναφερθήκαμε  στον πόλεμο που έκανε ο Αμφιτρύωνας με τους Τηλεβόες για να τους τιμωρήσει για το κακό που έκανε στην πατρίδα του, στις Μυκήνες.

Στο τέλος με μια λέξη ο καθένας είπε στην ομάδα του πώς πέρασε. Λέξεις που ακούστηκαν ήταν: υπέροχα, καταπληκτικά, ωραία, καλά, φανταστικά, συναρπαστικά, ευχάριστα, ονειρικά, τέλεια, εκπληκτικά.

Ευχαριστούμε την εθελόντρια κ. Καγιά Λίτσα για την πολύτιμη βοήθειά της στη σημερινή μας συνάντηση.


Φεύγοντας αλληλοευχηθήκαμε καλό Σαββατοκύριακο και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις 5 Νοεμβρίου 2016
 



 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου