Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

"Στο πανηγύρι των πουλιών" Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς




Την Παρασκευή   22 Mαϊου η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης ολοκλήρωσε για φέτος το πρόγραμμά της με το βιβλίο της Αθηνάς Μπίνιου «Στο πανηγύρι των πουλιών» σε εικονογράφηση της Εύη Τσακνιά.

«Στην όχθη μιας λίμνης ζούσε μια σαύρα ιγκουάνα, η Σούσα με το σύντροφό της τον Ξαβιέρ ευτυχισμένοι. Η Σούσα είχε μια μεγάλη επιθυμία να ακούσει από κοντά τον αγαπημένο της τραγουδιστή τον Τουγκάν σε μια συναυλία πουλιών που θα γινόταν στην πίστα του ουρανού. Ψάχνει τρόπο να βρεθεί στην πίστα του ουρανού μαζί με τα πουλιά. Αυτό όμως μόνο στα όνειρά τους οι σαύρες μπορούν να το κάνουν. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει μιας και δεν έχουν φτερά. Πάνω στον ενθουσιασμό της βρίσκει λύση για να απολαύσει τη χαρά της γιορτής, χωρίς να υπολογίσει τους κινδύνους που παραλίγο να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες για την ζωή της...».

Ήταν μια ιστορία με ωραίες περιγραφές δασών του Αμαζόνιου ποταμού, πουλιών αλλά και πολλά μηνύματα για τα παιδιά, όπως να αγωνίζονται για να υλοποιήσουν τα όνειρά τους, να μην τα εγκαταλείπουν από τις πρώτες δυσκολίες που θα προκύψουν αλλά και να λαμβάνουν υπόψη τους τις δυνατότητές τους και να μην ριψοκινδυνεύουν. Ζωγραφίζοντας και ακούγοντας μουσική κλείσαμε την τελευταία μας συνάντηση.



Τα παιδιά όπως δήλωσαν πέρασαν πολύ ωραία όλο αυτό το διάστημα στις συναντήσεις τους και δήλωσαν την επιθυμία  να συνεχίσουν από Φθινόπωρο. Ανταλλάξαμε ευχές για καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση!

 

                                       




                            


Η υπεύθυνη της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς Νιαβή Βασιλική  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου