Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Μυθολογικό Εργαστήρι παιδιών 2η συνάντηση -5-11-2016



Σάββατο 5-11-2-16 και η δεύτερη συνάντηση του Μυθολογικού Εργαστηρίου των παιδιών και το ταξίδι μας στους μύθους του Ηρακλή συνεχίζεται με ενδιαφέρον. Σε αυτή μας τη συνάντηση  αναφερθήκαμε στη σύλληψη και γέννηση του Ηρακλή, στο επεισόδιο με τα δυο φίδια που σκότωσε, για τους δασκάλους του που είχε αλλά και τον θάνατο του δασκάλου του Λίνου από τον ίδιο των Ηρακλή. Τα χρόνια που πέρασε στον Κιθαιρώνα ως τιμωρία για το φόνο του δασκάλου του. Τη συνάντησή του με την Αρετή και την Κακία


Επεξεργαστήκαμε τους μύθους και σταθήκαμε στην αντίδραση του Ηρακλή στην κρητική που του έκανε ο δάσκαλός  του Λίνος.  Δόθηκε ευκαιρία στα παιδιά να σκεφτούν πως αντιδρούν όταν κάποιος τους κάνει κρητική και γιατί αντιδρούν έτσι. Με διάφορες ασκήσεις προσπάθησαν να κατανοήσουν ότι όλοι με τις πράξεις και τα λόγια τους γίνονται παράδειγμα στους άλλους.  Ο Μύθος του Ηρακλή , της Αρετής και την Κακίας μας καλεί να σκεφτούμε ποιο δρόμο θα ακολουθήσουμε στη ζωή μας. 

Στο τέλος  λέγοντας τα παιδιά μια λέξη κλείσαμε την συνάντησή μας: τέλεια, υπέροχα, καλά, καταπληκτικά, όμορφα, φανταστικά, ωραία, πολύ καλά!
Σε αυτή τη συνάντησή μας είχαμε την πολύτιμη βοήθεια της κ. Ιουλίας Βελέντζας, υπάλληλο της Βιβλιοθήκης.


 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου