Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Bιβλιοθήκης Λιβαδειάς: Το Κάτι Άλλο



Την Παρασκευή 4-11-2016 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της  Παιδικής  Λέσχης Ανάγνωσης. Η ομάδα μας είχε 22 παιδιά της Β΄ Δημοτικού από διάφορα σχολεία της Λιβαδειάς. Ξεκινήσαμε το πρόγραμμά μας με παιχνίδια γνωριμίας με σκοπό τη γνωριμία παιδιών και εμψυχωτών. Στη συνέχεια τα παιδιά απάντησαν σε ερωτήσεις του τύπου :
·         Ποια βιβλία έχουν διαβάσει, ποια τους άρεσε περισσότερο
·         Αν δανείζονται βιβλία από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς ή από τη βιβλιοθήκη του σχολείου τους.
·         Αν γνωρίζουν τι γίνεται σε μια Λέσχη Ανάγνωσης.
Μετά από όλα αυτά ήρθε η ώρα να διαβάσουμε το βιβλίο « Το Κάτι  Άλλο». Μια τρυφερή ιστορία για το διαφορετικό. Το Κάτι Άλλο και το Κάτι Τι αν και τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους γίνονται αγαπημένοι φίλοι.  Και όχι μόνο είναι αχώριστοι αλλά έχουν και μια μεγάλη αγκαλιά που χωράνε και πολλοί άλλοι διαφορετικοί με αυτούς.
Η ιστορία της Κάθριν Κέιβ, καυστικά απλή, αλλά τόσο αληθινή, ζωντανεύει με υπέροχο τρόπο μέσα από τα σκίτσα του Κρις Ρίντελ
"Δεν ανήκεις εδώ. Δεν είσαι σαν κι εμάς. Είσαι κάτι άλλο".
Το Κάτι Άλλο προσπαθεί με κάθε τρόπο να μοιάσει με τους άλλους. Αλλά, ό,τι κι αν κάνει, το μόνο που καταφέρνει είναι να δείξει πόσο διαφέρει από αυτούς. Τότε εμφανίζεται το Κατιτί και του ζητάει να γίνουν φίλοι. Αλλά το Κάτι Άλλο δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το Κατιτί τού μοιάζει σε κάτι.

Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό συζητήσαμε για τη φιλιά, τη διαφορετικότητα και κατέληξαν ότι η ομορφιά υπάρχει στο διαφορετικό.  Ανέφεραν βιώματά τους, ή περιστατικά ανάλογα μέσα από το σχολείο τους. 
Κλείσαμε την πρώτη μας συνάντηση ζητώντας από τα παιδιά με μια λέξη να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Ακούστηκαν : ωραία, χαρούμενα, μαγικά, καταπληκτικά, πολύ καλά, ευχαριστημένη,-ος, ενθουσιασμένη, πανέμορφα, πάρα πολύ καλά, τέλεια, ήρεμα, πανέμορφα, χαρούμενος, -η,  

Αφού κάναμε ένα παιχνίδι αποχαιρετισμού παιδιά και εμψυχωτές  φύγαμε χαρούμενοι ανανεώνοντας το ραντεβού μας σε ένα μήνα! 

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την εθελόντρια, εμψυχώτρια Νιαβή Βασιλκή με τη βοήθεια της εθελόντριας κ. Γιώτα Νταλιάνη. 
Ευχαριστούμε την κ. Ιουλία Βελεντζα για τη βοήθειά της στην  επιλογή  της ιστορίας μας. 

Στην πιο κάτω ηλεκτρονική δεύθυνση στο YOUTUBEμπορείτε να δείτε και να ακούσετε την ιστορία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου