Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

4η συνάντηση Μυθολογικού Εργαστηρίου



Στις 16 και 23  Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του 1ου και 2ου τμήματος αντίστοιχα του μυθολογικού Εργαστηρίου της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς με τη νέα χρονιά, το 2016.

Με το διαστημόπλοιό μας ταξιδέψαμε στο απέραντο σύμπαν της Ελληνικής Μυθολογίας και συγκεκριμένα  επισκεφτήκαμε τους αστερισμούς Πήγασο και Κόμη της Βερενίκης
Τα παιδιά ανακάλυψαν τους μύθους τους και πληροφορήθηκαν στοιχεία σχετικάμε τους αστερισμούς.

Είδαν  διαφάνειες σχετικές με το θέμα, ζωγράφισαν, δραματοποίησαν τους μύθους, είδαν ένα βίντεο που αναφερόταν στη βασίλισσα της Αιγύπτου Βερενίκη,  και ακούσαν το τραγούδι « Η κόμη της Βερενίκης».

Και αυτό το ταξίδι μας, όπως γίνεται με όλα τα ταξίδια, έφτασε στο τέλος. Το διαστημόπλοιό μας προσγειώθηκε στον τρίτιο όροφο της βιβλιοθήκης επιτυχώς. 
Από σήμερα και σε κάθε μας συνάντηση τα παιδιά θα μαθαίνουν μια φράση στα αρχαία Ελληνικά, ένα ρητό. Αυτή τη φορά διάβασαν και ερμήνευσαν το ρητό  «Άδικον πλούτο φεύγειν», δηλαδή να αποφεύγεις τον πλούτο που αποκτιέται άδικα, με άδικα μέσα.

 Η ώρα πέρασε ευχάριστα χαιρετηθήκαμε και ανανεώσαμε το ραντεβού μας  για το επόμενο ταξίδι μας σε ένα μήνα.  
 Οδηγός στο φανταστικό ταξίδι  στο σύμπαν της Ελληνικής Μυθολογίας ήταν η Νιαβή Βασιλική και συνοδηγοί η Κατερίνα Μπελεσάκου και η Καγιά Νίκη. 







 















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου