Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Τιτανομαχία


Ο Δίας και τα αδέλφια του θα κηρύξουν πόλεμο κατά του Κρόνου. Σύμμαχοι του Δία είναι οι Κύκλωπες και οι Εκατόγχειροι.  Στο πλευρό του Κρόνου βρίσκονται οι Τιτάνες. Ο αγώνας είναι δύσκολος γιατί ο πόλεμος είναι μεταξύ αθανάτων. Στο τέλος θα νικήσει ο Δίας με τη βοήθεια των όπλων που του έδωσαν οι Κύκλωπες.
Οι Τιτάνες που είναι πλέον τυφλοί εξαιτίας των κεραυνών θάβονται κάτω από τα βράχια, που τους ρίχνουν οι Εκατόγχειροι, με αποτέλεσμα αλυσοδεμένοι να φυλακιστούν στα Τάρταρα. Ο Ποσειδώνας φτιάχνει μια τεράστια μπρούντζινη πόρτα που είναι αδύνατον να τη σπάσει κανένας και αναλαμβάνουν οι Εκατόγχειρες να τη φυλάνε. 

Ο Δίας, η ‘Ηρα, ο Ποσειδώνας, ο Άδης, η Εστία και η Δήμητρα είναι οι έξι πρώτοι Ολύμπιοι θεοί και ονομάστηκαν έτσι γιατί κατά τον πόλεμο είχαν ορμητήριο το βουνό Όλυμπο.

Στη συνέχεια έχουμε τους θεούς εκείνους που θα γεννηθούν από το Δία ο οποίος θα σμίξει με θεές αλλά και θνητές και θα αποκτήσει: την Αθηνά, από τη θνητή Μήτιδα,  τον  Απόλλωνα και την Άρτεμη από τη Λητώ,  τον Διόνυσο από τη Σεμέλη, τον Ερμή  από την νύμφη Μαία, τον Ήφαιστο και τον Άρη από την Ήρα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου