Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

1η συνάντηση του 2ου τμήματος του Μυθολογικού Εργαστηρίου


Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 11.00 π.μ. στον τρίτο όροφο της Βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκε η  πρώτη συνάντηση του 2ου τμήματος του Μυθολογικού Εργαστηρίου της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς  με θέμα " η Ελληνική Μυθολογία είναι γραμμένη στον ουρανό". 
Για πρώτη φορά 19 παιδιά  συμμετέχουν στο Μυθολογικό Εργαστήρι. 
Στην αρχή μιλήσαμε γενικά για την Ελληνική Μυθολογία, η οποία αντιπροσωπεύει την παλαιότερη ιστορία των κατοίκων που έζησαν στον τόπο που αργότερα ονομάστηκε Ελλάδα. Πρόκειται δηλαδή για την προϊστορία των Πρωτο- Ελλήνων ή των ΠροελλήνωνΈνα μεγάλο τμήμα της Ελληνικής Μυθολογίας ταυτίζεται με τη φυσιογεωλογική εξέλιξη του Ελλαδικού χώρου
Με τους μύθους οι πρόγονοί μας προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν γεωλογικές ανακατατάξεις και φαινόμενα όπως σεισμούς, εκρήξεις ηφαιστείων κλπ.

Περίμεναν με λαχτάρα, όπως  είπαν, αυτή τη συνάντηση.  Ένα διαστημόπλοιο τους περίμενε έτοιμο για τα νοερά αστρικά μας ταξίδια στον κόσμο της Ελληνικής Αστρονομικής Μυθολογίας. Το πρώτο μας ταξίδι ήταν στη Μεγάλη και Μικρή Άρκτο.


Η μίαμιση ώρα της συνάντησής μας πέρασε πολύ γρήγορα,  και ευχάριστα όπως μου παν.  Όταν τους ζήτησα να μου πουν μια λέξη  ο καθένας για το πώς αισθάνθηκαν σε αυτή τη συνάντηση απάντησαν χαρά, ενδιαφέρον, υπέροχα, θαυμάσια, φανταστικά, "πιο τέλεια από τέλεια", καταπληκτικά, απερίγραπτα, απίθανα, τέλεια!

Η επόμενη συνάντησή μας  θα είναι στις  14-11-2015 

Οδηγός σε αυτό το ταξίδι στο κόσμο της Ελληνικής Αστρονομικής Μυθολογίας του 2ου τμήματος  θα είναι η Βασιλική Νιαβή και συνοδηγός η  Νίκη Καγιά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου